top of page

UYGUN FİYATLI VE VİZESİZ TATİL NASIL YAPILIR?

Yanlışsız ülke seçimi ve hakikat planlama ile yurt dışında yer alan destinasyonlarda uygun fiyatlı bir tatil yapılabilir.


Özellikle de konaklama, ulaşım ve yeme-içme fiyatlarının ucuz olduğu ülkeler sayesinde hayal edilen yurt dışı seyahatini gerçekleştirmek mümkün. Enuygun.com, yakın vakitte yurt dışına seyahat etmek isteyenler için vizesiz hatta birtakım rotalar özelinde pasaport olmadan sadece çipli kimlik kartıyla gidilebilecek uygun fiyatlı ülkeleri listeledi.


Arnavutluk

Hem deniz hem de kültür seyahatini sevenlerin tercih edebilecekleri vizesiz gidilebilecek Arnavutluk, Enuygun.com’un yurt dışı tekliflerinde birinci ülke. Bilhassa ülkenin Durres ve Saranda kentleri denize girmek için hayli hoş seçenekler sunarken, Arnavutluk tatili yapmak isteyenlerin konaklayabileceği en ülkü kent, gezilebilecek her lokasyona yakın olan başşehir Tiran.


Tiran’da Skanderberg Meydanı, Ulusal Tarih Müzesi ve Hacı Ethem Beyefendi Mescidi kesinlikle görülmesi gereken yerler ortasında yer alıyor.


Yemekleri ile de ünlü olan Arnavutluk’ta elbasan tava ve lezzetli börek çeşidi byrek kesinlikle denenmesi gereken yemeklerin başında geliyor.


Gürcistan

Artvin kentinin komşusu Gürcistan da listedeki bir öteki rota. Yakınlığı sebebiyle Gürcistan’a otobüsle, ferdî araçla ve uçakla ulaşım mümkün oluyor.


Türklerden vize ve hatta pasaport istemeyen ülkenin başşehri Tiflis ve Batum kentleri son derece keyifli rotalar olarak öne çıkıyor. Tiflis’e gidenler Narikala Harabesi’ni, Sameba Katedrali’ni, çağdaş yaya köprüsü Bridge of Peace’i ve Jvari Manastırı’nı görebilir.


Ayrıca yolu Tiflis’e düşen ve kentin şifalı termal suyundan faydalanmak isteyenler Sulfur Baths’te vakit geçirebilir.


Ülkenin bir başka kıymetli kenti Batum’u ziyaret edenler ise Batum Botanik Bahçesi’ni, Ali ve Nino heykellerini, antik Roma kalelerinden Gonio Kalesi’ni ve Miracle Park’ı seyahat planlarına dahil edebilirler.


Bütçe dostu Tiflis otelleri ya da Batum otelleri ortasından bütçeye uygun olan seçilerek, uygun fiyatlı bir yurt dışı tatili yapılabiliyor.


Kuzey Makedonya

Güneydoğu Avrupa’da konumlanmış Kuzey Makedonya, uygun fiyatlı yurt dışı tatili için tercih edilebilecek en hoş Balkan ülkelerinden.


Üstelik Türk vatandaşlarından vize istememesi, bu hoş ülkede uygun fiyatlı bir tatili mümkün kılıyor.


Yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti’nin karar sürdüğü ülkede gezerken kültürel manada çok fazla ortak özelliğe rastlamanız mümkün. Kuzey Makedonya seyahatinde Üsküp ve Ohrid kalmak için tercih edilebilecek kentler ortasında yer alıyor.


Aynı vakitte başşehir olan Üsküp’te, Türk Çarşısı, Matka Kanyonu, Üsküp Kalesi, kentin sembollerinden Taşköprü ve Vodno Makedonya tatili sırasında gezilmesi gereken noktalar ortasında yer alıyor.


Eğer kalmak için Ohrid tercih edilirse, görülmesi gereken yerler ortasında Ohri Gölü, Çar Samuel Kalesi, Saint John Kilisesi ve Saint Clement Kilisesi bulunuyor.


Manastır kentinde yer alan ve Atatürk’ün de eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi de Kuzey Makedonya seyahat listesine eklenmesi gereken değerli bir yapı.


Azerbaycan

Sadece çipli kimlik kartı ile giriş yapılabilen ve bilhassa başşehri Bakü’deki gezilebilecek hoş yerleriyle ünlü Azerbaycan da Enuygun’un listesindeki öbür teklifler ortasında yer alıyor.


Mutfağıyla ve kültür mozaiğiyle beğeni kazanan Bakü’de İçeri Kent, Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Azerbaycan Halı Müzesi, Qız Qalası, Şirvanşahlar Sarayı kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler ortasında bulunuyor.


Bakü uçak bileti alarak pasaporta gereksinim duymadan, sadece çipli kimlik kartıyla, birlikte Azerbaycan’da keyifli bir yurt dışı tatili yapılabiliyor.


Sırbistan

Lezzetli yemeklerle dolu mutfağı, gezilecek harika yerleri ve kendine has kültürüyle Sırbistan, vizesiz gidilebilen ülkelerden biri olması sayesinde her yıl Türkiye’den çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.


Uygun fiyatlı yurt dışı tatili için Enuygun.com’un tekliflerinden Sırbistan’ın tercih edilmesi durumunda, başşehir Belgrad’da kalınabilir.


Belgrad Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi ve Kneza Mihaila üzere noktalar Belgrad’da gezilecek yerler listesinin üst sıralarında yer alıyor.


Ülkenin sırf gezilecek yerleri değil mutfağı da son derece savlı. Ajvar kahvaltılık sosu, Sırp köftesi cevapçiçi, beyaz peynir ve kaymaklı içle hazırlanan gibanica, mısır ekmeği proya ve nal formundaki cevizli tatlı orasnice Sırbistan’da kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerin başına geliyor.


Bosna Hersek

Listedeki son destinasyon olan Bosna Hersek, doğal hoşlukları ile öne çıkan ve tıpkı vakitte güçlü kültürüyle de dikkat çeken bir ülke.


Saraybosna ve Mostar ülkede en çok ziyaret edilen iki tanınan kent olurken, Saraybosna’da Başçarşı, Umut Tüneli, Latin Köprüsü, Gazi Hüsrev Beyefendi Mescidi, Sarajevo City Hall ve Bjelašnica Dağı kesinlikle görülmesi gereken yerler ortasında yer alıyor.


Ayrıca Mostar’da Mostar Köprüsü, Koski Mehmed Paşa Mescidi, Buna Irmağı, Eğri Köprü ve Karagözbey Mescidi de ziyaret edilmesi gereken öbür yerler olarak öne çıkıyor.


Açıklamada yakın vakitte yurt dışına seyahat etmeyi düşünenler için Seyahat Sıhhat Sigortası’nın ihmal edilmemesi vurgulanırken, kimi ülkeler bu sigorta tipinin yapılmasını mecburî tutmasa dahi muhtemel sıhhat sorunlarınızda sorun yaşamamak için tedbir almak gerektiği bildirildi.


bottom of page